Chocoladefabriek "De Beemster" B.V.

Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V. verwerkt de lekkerste Belgische chocolade samen met noten, pinda's, crispy, vruchten en andere grondstoffen tot heerlijke producten van hoge kwaliteit.

Wij leveren deze producten zowel in grootverpakking als in consumenten-verpakking aan groothandels, distributeurs en winkelorganisaties in Europa.

Deze website is bedoeld als een eerste kennismaking. Wij hopen dat U er aanleiding in vindt contact op te nemen, zodat wij een persoonlijke band met U op kunnen bouwen en een heerlijk assortiment producten kunnen aanbieden.

Hoogachtend,

Jos en Edith Klijnsma & team

Wat maakt Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V.?

Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V. maakt met een team van ervaren medewerkers gechocolateerde noten, pinda’s, crispy en vruchten. Daarnaast maakt DE BEEMSTER rotsjes van chocolade met noten, vruchten, pinda, muesli, crispy en kokos enz. Ook zijn er gedroogde vruchten die worden overgoten met heerlijke chocolade, het zogenaamde enroberen.

Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V. maakt dus geen chocolade, maar maakt van echte Belgische chocolade o.a. de lekkerste chocoladepinda’s, hazelnoten, amandelen, rozijnen, abrikozen en dadels. En nog veel meer, zoals U op het productoverzicht kunt zien. De chocolade wordt wekelijks met tankauto’s aangeleverd. De noten en vruchten komen van over de hele wereld. De Beemster beschikt over een eigen branderij, waar noten en pinda’s droog worden geroosterd voordat ze worden gechocolateerd.

Voor de opslag van noten en vruchten beschikt DE BEEMSTER tegenover haar fabriek over een modern magazijn, dat volledig geconditioneerd is. Hier wachten de grondstoffen onder optimale voorwaarden qua temperatuur en vochtigheid op verwerking.

Assortiment

Vanzelfsprekend gebruikt Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V. verschillende soorten Belgische chocolade, zoals pure chocolade, melk chocolade, donkere melkchocolade, witte chocolade en witte chocolade met yoghurtsmaak.
Voor grote klanten maakt DE BEEMSTER speciale chocoladeproducten, zoals met karamelchocolade.

Onze chocolade komt uit België, van de bekende fabriek van Barry Callebaut, met wie wij al sinds het begin van ons bestaan zaken doen. De chocolade wordt naar ons eigen recept speciaal voor ons gemaakt.

De meeste producten worden na het drageren, dit is het bedekken met een laagje chocolade, voorzien van een glanzend laagje, maar het is ook mogelijk een andere afwerking te kiezen. Zo maken we b.v. amandelen met een laagje poederkaneel, met een laagje fijne cacao (truffel) of met een laagje poedersuiker. Maar we maken ze ook gemarmerd, zoals tiramisu. Of stracciatella. Witte chocolade met stukjes pure chocolade erdoor.

Behalve de producten van ons assortimentsoverzicht doen we nog meer. We chocolateren ook producten in opdracht. Voor sommige klanten doen we dat al heel veel jaren. Koekjes, drop, snoep, noem het maar op. 

Wie maken al die heerlijke producten?

Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V. is in 1964 opgericht door Piet en Tien Klijnsma. Aanvankelijk in een schuur achter het huis en met machines die door Piet Klijnsma zelf waren ontwikkeld. Vanaf 1991 in een nieuw bedrijfspand op het bedrijventerrein van Middenbeemster, dat sindsdien diverse malen is uitgebreid.

Ook het machinepark is inmiddels vernieuwd en uitgebreid. Zo heeft DE BEEMSTER de afgelopen 2 jaar alle drageerketels vervangen door de modernste plc-gestuurde drageermachines.

Sinds 1991 wordt DE BEEMSTER geleid door algemeen directeur Jos Klijnsma en zijn zus Edith als adjunct directeur. Met een team van ervaren vakmensen, van wie de meeste al heel lang bij DE BEEMSTER werken, maken zij de lekkerste chocoladeproducten. Vaak voor klanten die ook al vele jaren plezierig zaken doen met Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V.

Zelf eens kijken of informatie om een werkstuk te maken?

Veel mensen zijn gek op onze producten, en willen graag eens komen kijken en proeven. Wij van DE BEEMSTER zijn trots op ons bedrijf. En zouden het graag aan iedereen laten zien. Helaas, dat kan niet. Zoals we al vertelden, gelden er voor onze productie strenge hygiëne,- en kwaliteitseisen. Die maken dat alleen getraind productiepersoneel in ons bedrijf mag rondlopen.

Wel willen we U graag verder helpen met informatie voor een werkstuk of een spreekbeurt. Er zijn diverse websites waar goede informatie te vinden is, zoals:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chocolade
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/202 alles over deze lekkernij
http://www.callebaut.com/nlnl/2114 voor oa. de geschiedenis van chocola
http://www.kinderpleinen.nl/showPlein.php?plnId=298
http://www.zuidvruchten.nl/home/ en www.aboutnuts.com voor info over noten en zuidvruchten
http://www.food-info.net/nl/index.htm op deze site van de Universiteit Wageningen kunt U onder wetenswaar zoeken naar chocolade of naar noten

Via Google of een andere zoekmachine vindt U allerlei leuke en informatieve sites als U als zoekwoord chocolade, chocolade spreekbeurt of cacao intypt.

Zoals gezegd maken wij de chocolade niet zelf. Wij kunnen U dan ook niet helpen aan cacaobonen. Daarvoor moet U bij een verwerker van cacaobonen zijn.
In Nederland zijn er daarvan maar enkele, de meeste zitten in de buurt van Amsterdam en Zaandam.
Ga naar boven