Chocoladefabriek "De Beemster" B.V.

Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V. verwerkt de lekkerste Belgische chocolade samen met noten, pinda's, crispy, vruchten en andere grondstoffen tot heerlijke producten van hoge kwaliteit.

Wij leveren deze producten zowel in grootverpakking als in consumenten-verpakking aan groothandels, distributeurs en winkelorganisaties in Europa.

Deze website is bedoeld als een eerste kennismaking. Wij hopen dat U er aanleiding in vindt contact met ons op te nemen, zodat wij een persoonlijke band met U op kunnen bouwen en een heerlijk assortiment producten kunnen aanbieden.

Hoogachtend,

Jos en Edith Klijnsma & team

Onze producten

Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V. maakt met een team van ervaren medewerkers gechocolateerde noten, pinda’s, crispy en vruchten. Daarnaast maakt DE BEEMSTER rotsjes van chocolade met noten, vruchten, pinda, muesli, crispy en kokos enz.

Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V. maakt dus geen chocolade, maar maakt van echte Belgische chocolade o.a. de lekkerste chocoladepinda’s, hazelnoten, amandelen, rozijnen en dadels. En nog veel meer, zoals U op het productoverzicht kunt zien. De chocolade wordt wekelijks met tankauto’s aangeleverd. De noten en vruchten komen van over de hele wereld. De Beemster beschikt over een eigen branderij, waar noten en pinda’s droog worden geroosterd voordat ze worden gechocolateerd.

Voor de opslag van noten en vruchten beschikt DE BEEMSTER tegenover haar fabriek over een modern magazijn, dat volledig geconditioneerd is. Hier wachten de grondstoffen onder optimale voorwaarden qua temperatuur en vochtigheid op verwerking.

Assortiment

Vanzelfsprekend gebruikt Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V. verschillende soorten Belgische chocolade, zoals pure chocolade, melk chocolade, donkere melkchocolade, witte chocolade en witte chocolade met yoghurtsmaak.
Voor grote klanten maakt DE BEEMSTER speciale chocoladeproducten, zoals met karamelchocolade.

Onze chocolade komt uit België, van de bekende fabriek van Barry Callebaut, met wie wij al sinds het begin van ons bestaan zaken doen. De chocolade wordt naar ons eigen recept speciaal voor ons gemaakt.

De meeste producten worden na het drageren, (dit is het bedekken met een laagje chocolade), voorzien van een glanzend laagje, maar het is ook mogelijk een andere afwerking te kiezen. Zo maken we b.v. amandelen met een laagje poederkaneel, met een laagje fijne cacao (truffel) of met een laagje poedersuiker. Maar we maken ze ook gemarmerd, zoals tiramisu. Of stracciatella. Witte chocolade met stukjes pure chocolade erdoor.

Behalve de producten van ons assortimentsoverzicht doen we nog meer. We chocolateren ook producten in opdracht. Voor sommige klanten doen we dat al heel veel jaren. Koekjes, drop, snoep, noem het maar op. 

Over ons

Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V. is in 1964 opgericht door Piet en Tien Klijnsma. Aanvankelijk in een schuur achter het huis en met machines die door Piet Klijnsma zelf waren ontwikkeld. Vanaf 1991 in een nieuw bedrijfspand op het bedrijventerrein van Middenbeemster, dat sindsdien diverse malen is uitgebreid.

Ook het machinepark is inmiddels vernieuwd en uitgebreid. Zo heeft DE BEEMSTER de afgelopen 2 jaar alle drageerketels vervangen door de modernste plc-gestuurde drageermachines.

Sinds 1991 wordt DE BEEMSTER geleid door algemeen directeur Jos Klijnsma en zijn zus Edith als adjunct directeur. Met een team van ervaren vakmensen, van wie de meeste al heel lang bij DE BEEMSTER werken, maken zij de lekkerste chocoladeproducten. Vaak voor klanten die ook al vele jaren plezierig zaken doen met Chocoladefabriek "DE BEEMSTER" B.V.

Ga naar boven